menu

неделя, 26 ноември 2017 г.

Разкош с кашкавал










Уникално тесто в съчетание с кашкавал, мммммм!

Продукти:

300 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
2 с.л. захар
1 с.л. сол
150 мл. олио
2 яйца
680 гр. брашно

Още:

500 гр. кашкавал
1 яйце за намазване

Приготвяне:

В 100 мл. от топлото прясно мляко, добавете суха мая,1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресятото брашно добавете сол, останалата захар и прясно мляко, олио, леко разбити яйца, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Включете фурната на 180 градуса.
Втасалото тесто без да примесвате, разширявате на кръгла кора педя и половина. В средата, слагате 400 гр. настърган кашкавал на едро. Свивате краищата на топка и обръщате с отвора на долу. Отново разточвате на голяма кора, която може да се събере в тавата на фурната. Прехвърляте в тавата с хартия на дъното. Намазвате с леко разбито яйце и  посипвате с останалия кашкавал. Печете в загряна фурна до златисто.

След изпичане намажете с пасиран чесън + 1 с.л. олио и малко сол.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich

2 коментара:

  1. Ваня, как успяваш. Честно нямам думи. Досега каквото съм направила от твоите рецепти се получава на 100%.Златни ръце имаш. Благодаря ти Ваня.
    Поздрави. Твой верен почитател Катя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице