menu

събота, 16 януари 2016 г.

БАНИЦА






С ЕФЕКТ НА ДОМАШНО ТОЧЕНА БАНИЦА!

ПРОДУКТИ:

500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

4 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ /РАВНА/
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ОЛИО
170 ГР.БРАШНО

500 ГР.СИРЕНЕ
100 ГР.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

В КИСЕЛО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ СОДА,БАКПУЛВЕР И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.ДОБАВЕТЕ ЯЙЦА,ОЛИО И БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ.
РАЗТОПЕТЕ МАСЛО.
ЕДНА КОРА СЕ НАМАЗВА С 1 С.Л.МАСЛО И 2 С.Л ОТ СМЕСТА С КИСЕЛО МЛЯКО.В/У НЕЯ СЕ СЛАГА ВТОРА КОРА.И ТЯ СЕ НАМАЗВА С 1 С.Л.РАЗТОПЕНО МАСЛО И 2 С.Л.ОТ СМЕСТА С КИСЕЛО МЛЯКО.ПО ЦЯЛАТА КОРА СЕ РЪСИ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ И СЕ ЗАВИВА НА РУЛО ОТ КЪСАТА СТРАНА.РЕДИ СЕ В ТАВА 28 СМ.С ХАРТИЯ,КАТО СЕ ЗАПОЧВА ОТ СРЕДАТА ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН СЕ ПРАВЯТ И ОСТАНАЛИТЕ КОРИ.В/У БАНИЦАТА СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕНЦА МАСЛО /ИЛИ РАЗТОПЕНО МАСЛО/ И СЕ ПЕЧЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.ГОТОВАТА БАНИЦА СЕ НАПРЪСКВА С ХЛАДНА ВОДА И СЕ ПОКРИВА С КЪРПА ЗА 10 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com


















ИЗВОР БГ-МАМА /БЕРТА/

20 коментара:

  1. Добра вечер ,Ваня.
    Правя баницата втори път.
    Всички я харесват.
    Аз все нещо не съм доволна.
    Отдолу остава като варена,вътре също.Опитах на 180^ няма разлика.
    Пека в тава 30см без с.хартия .
    Живея в България от 6г.Така бих желала да стане като тази на вашата снимка. Ако имате идея къде греша,приемам съвети.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да си обясня, защо така Ви се получава. Може би фурната не пече както трябва от долу. Успех

      Изтриване
    2. Пробвайте да печете само от долу до пълното и изпичане. Аз така я пека и става чудесна.

      Изтриване
    3. Здравейте,Ваня,ако остане от сместа слагате ли я отгоре на баницата?

      Изтриване
  2. Ваня,ти си злато
    Това е баница на годината
    Изпече се отгоре, отдолу, отвътре, отвън...Думи нямам
    Сочна и крехка

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня, здравей! Искам да попитам дали тази баница ще стане с по- дебели Одрински кори? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Уникална!Много благодарим!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятна! Днес я направих и е наистина вкусна, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава и вкусна баница се получи.

    ОтговорИзтриване
  7. Ванче,нямам думи........за пореден път се възхищавам от рецептите ти....вече се сдобих и с книжката ти💋

    ОтговорИзтриване
  8. Ваня, здравей! Цялата баница от 4 рула само ли се състои? Чудя се, за да преценя колко дебели листи да купя, тъй като различните марки съдържат различен брой листи, а са все 500 гр. (живея извън България). Благодаря ти за отговора!

    ОтговорИзтриване
  9. Още сега отивам за продукти и ще пробвам.Преди време правих подобна баница, но вместо сместа с киселото мляко, аз обърквах маьонеза и кисело мляко в равни количества и пак по същият начин.Това е идея, за да не купувам маьонезата с химията.

    ОтговорИзтриване
  10. И аз искам да знам марката кори,която ползвате :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много хубава рецепта за баница, стана ми любима. Благодаря! :) Валентина Петкова

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотна баница благодаря за тази невероятна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте,всички кори ли се използват,чудя се понеже виждам само 4 рула?!

    ОтговорИзтриване
  14. Най-вкусната баница !

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте! Хареса ми рецептата Ви и искам да попитам в тавата от 28см всички кори ли слагате? Б
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице